به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در این جلسه که با حضور معاون آموزش و مدیران گروه آموزشی برگزار شد، رساله دکتری آقای ایمان محمدی در رشته علوم سیاسی گرایش مسائل ایران به تصویب رسید. استاد راهنمای این رساله، حجت الاسلام و المسلین دکتر احمد رهدار است ودکتر مختار شیخ حسینی استاد مشاور این رساله است.
در ادامه گزارشی از طرح این رساله دکتری را به قلم محمد سعید رضائی نیا می خوانید:
محور مقاومت ، یمن و سیاست خارجی
طرح و الگو نوین در سیاست خارجی ایران و محور مقاومت
ایمان محمدی نویسنده طرح دکتری "الگوی نومنطقهگرایی مقاومت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر یمن" این موضوع را دارای دو بخش نظریه های نو منطقه گرایی و تعریف ارتباط ایران و یمن میداند وی دغدغه ی خود را با بیان ظرفیت معناگرایی مقاومت در فضای نو گرایی چنین شرح میدهد: علاوه بر مسایل امنیتی و اقتصادی، ابعاد دیگر روابط با تاکید بر ارتباط هویت محور را نیز در بر میگیرد. در ادامه به ویژگیهای منحصر بفرد یمن نسبت به دیگر اعضای مقاومت میپردازد.
نویسنده با بیان مطالب مشابه به موضوع منتخب خود بخش اول و دوم طرح خود را جداگانه نو و جدید اعلام میکند و مدعی است که تا کنون کسی به این موضوع نپرداخته است.
وی علیرغم اینکه ذیل اهمیت و ضرورت این طرح شرکای جدید ایران پس از انقلاب اسلامی را معرفی میکند که تحت مفهوم مقاومت گردآمدهاند و از تاثیر مستقیم این ارتباط برسیاست خارجی ایران پرده برمیدارد، مشکلات و موانعی که این شراکت در ارتباطات بینالملل رو به رو است را بیان میدارد.
ایمان محمدی معتقد است طرح او پاسخگوی کامل و جامع این سوال است که : الگوی نومنطقهگرایی مقاومت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیتهای یمن چگونه قابل تبیین است؟
اما پاسخ او یک پاسخ توصیفی تحلیلی است که از منابع کتابخانه ای و جمع آوری داده از نخبگان بدست آمده و بسیار کاربردی است.
و در آخر چهارچوب نظری طرح خود را کمنویلث اسلامی مالک بن نبی معرفی میکند و میگوید: آن را میتوان یک ایده معنامحور به رویکردهای فدرالیته در نظریههای منطقهگرایی دانست و ویژگیهای نومنطقهگرایی را داراست، بهره میبرد و مطابق اقتضائات، بخشی از مفاهیم داخلی این نظریه، مطابق طرح پایان نامه تغییر داده خواهد شد.