دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام
پژوهش

اعطای جایزه‌های تحصیلی به دانشجویان برتر استان قم

اطلاعیه جدید- اعطای جایزه‌های تحصیلی به دانشجویان  برتر استان قم
(ویژه دانشجویان جدید الورود سال تحصیلی 95-96 )
(و همچنین دانشجویان ورودی قبل که  در تابستان 95 موفق به ثبت نام نشده‌اند )
بنیاد ملّی نخبگان در راستای اجرای آیین‌نامة «اعطای جایزه‌های تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر» تسهیلات ویژه‌ای را در قالب چهار جایزة آموزش، پژوهش، فنّاوری و فرهنگ  از قبیل راتبة دانشجویی ، اعتبار آموزش‌یاری ، اعتبار پژوهش‌یاری، اعتبار فن‌یاری ، اعتبار توان‌مندی آموزشی ، اعتبار ارتباطات علمی ، اعتبار توان‌مندی کارآفرینی و ... به دانشجویان صاحب استعداد برتر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های استان قم اعطا می‌کند.
  1. شرایط ثبت‌نام‌کنندگان
دانشجویان دوره‌های کارشناسی، کارشناسی‌ارشد ، دکتری حرفه‌ای، دکتری تخصصیهمۀ رشته‌ها و دوره‌های تخصص و فوق‌تخصص رشته‌های علوم پزشکی که در سال‌های مجاز تحصیل در یکی از دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها یا مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان قم تحصیل می‌کنند می‌توانند در این فراخوان شرکت نمایند.
تذکر 1: بررسی اولیه درخواست های دانشجویان پردیس فارابی دانشگاه تهران از طریق پردیس محل تحصیل صورت می‌گیرد..
تذکر2: سنوات مجاز برای دانشجویان مقطع کارشناسی چهار سال، مقطع کارشناسی ارشد دو سال، دانشجویان مقطع دکتری حرفه‌ای هفت سال، دانشجویان مقاطع تخصص و دکتری تخصصی چهار و نیم سال و دانشجویان دوره‌های فوق تخصص علوم پزشکی سه سال است.
تذکر 3: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به صورت متمرکز از طریق سازمان مرکزی دانشگاه به بنیاد ملّی نخبگان معرفی می‌شوند.
  1. معیارهای انتخاب دانشجویان :
1- پس از ثبت نام و بارگذاری کامل اطلاعات در سامانة اطلاعاتی بنیاد (soraya.bmn.ir http://) توسط دانشجویان متقاضی، امتیاز هریک  براساس مجموعه امتیازات حاصل از فعالیت‌های نخبگانی ( در حوزه آموزشی نظیر معدل‌های بالا، در حوزه پژوهشی نظیر چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی، در حوزه فناوری نظیر اختراعات سطح 3  ...)،  رتبه‌های برتر در آزمون‌های سراسری (کارشناسی، کارشناسی ارشد و...)،  برگزیدگی در جشنواره‌های معتبر(خوارزمی، فارابی، رازی، وشیخ‌بهایی....) و برگزیدگی المپیادهای دانش‌آموزی و دانشجویی محاسبه شده و با حد نصاب لازم (که بر اساس مقطع تحصیلی و سال ورود تعیین می‌گردد) مقایسه می‌شود.
2-  برترین‌ها، بر اساس کسب بیشترین امتیاز در بین دانشجویانی که حد نصاب را دارند و با اولویت داشتن یکی از افتخارات ذیل انتخاب می‌گردند:
الف.کسب مدال طلا ، نقره یا برنز در المپیادهای دانش‌آموزی ملّی و جهانی
ب. کسب رتبة برتر در آزمون‌های سراسری ورود به دانشگاه‌های کشور (رتبه‌های کشوری زیر 1000 ورود به دورة کارشناسی یا دکتری حرفه‌ای در گروه‌های ریاضی و فنی، تجربی، علوم انسانی، هنر یا زبان‌های خارجی، رتبه‌های زیر 50 در مجموعة امتحانی در دورة کارشناسی ارشد)
ج. کسب رتبة اول تا سوم در المپیادهای ملّی دانشجویی
د. کسب رتبة برتر در آزمون‌های سراسری علوم پزشکی کشور اعم از آزمون‌های جامع، پیش‌کارورزی، دستیاری در رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی و دستیاری فوق تخصصی پزشکی
ه. کسب عنوان دانشجوی ممتاز دانشگاه‌ها
و. کسب عنوان دانشجوی نمونة کشوری
ز. برگزیده شدن در جشنواره‌های علمی،پژوهشی،‌ فنّاورانة مورد تأیید بنیاد
ح. برگزیده شدن در مسابقات قرآنی مورد تأیید بنیاد
ط. فعالیت‌های هنری یا ادبی برجسته
ی. برگزیده شدن در مسابقه‌های ملی و جهانی مهارت
ک. ثبت اختراع برگزیده براساس آیین‌نامة شناسایی و پشتیبانی از اختراع‌های برگزیده
3- دانشجویان موضوع بندهای ذیل در اولین سال تحصیل در دانشگاه پس برگزیدگی، بدون محاسبه امتیازمشمول جوایز میگردند.
الف.دارندگان مدال طلا ، نقره یا برنز در المپیادهای ملّی دانش‌آموزی
ب. برگزیدگان رتبة اول تا سوم در المپیادهای ملّی دانشجویی
ج. برگزیدگان کنکور سراسری ( تا رتبه 150، 100، 100، 40 و20 برای گروه‌های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان)
د. برگزیدگان جایزه شهید احدی
  1. تذکرات مهم:
1- آخرین مهلت ثبت نام و درخواست بررسی پرونده ، 5 آبان ماه 95 است.
2- برای شرکت و ثبت‌نام در این فرخوان، درج اطلاعات و بارگذاری مستندات کافی نبوده و متقاضیان بایستی پس از تکمیل پرونده( ثبت کامل اطلاعات و بارگذاری مدارک)، فرایند درخواست بررسی پرونده برای جایزه تحصیلی را  شروع  نموده، سپس ادامه و به اتمام رسانند. در صورت عدم به پایان رسیدن درخواست مذکور در زمان مهلت داده شده، پرونده بررسی نخواهد شد.
3- با توجه به اینکه امتیازات دانشجویان به کمک نرم‌افزار سامانه ثریا محاسبه می‌گردد لازم است اطلاعات بصورت کامل در سامانه بارگذاری گردد. در غیر این صورت عواقب کار بر عهده ایشان خواهد بود. به عنوان مثال
  • ثبت اطلاعات ناقص در بعضی موارد( مثلا ثبت نکردن مقالات، اشتباه وارد کردن معدل و...) منجر به کاهش امتیاز دانشجو می‌شود.
  • در صورتی که اطلاعات مقطع فعلی دانشجو بارگذاری نشده باشد و یااشتباه وارد شده باشد، ممکن است متقاضی در ابتدایبررسی حذف گردد.
  • متقاضی بایستی همکاری لازم را جهت به اتمام رساندن بررسی پرونده (از قبیل رفع نقص پرونده ، برابر اصل نمودنو ...) بنماید.
4- چنانچه در هر مرحله از بررسی مشخص شود متقاضی اطلاعاتی خلاف واقع را بارگذاری کرده است، متقاضی نه‌فقط از این جایزه بلکه از تمامی تسهیلات بنیاد محروم می‌شود و عدم صداقت وی به دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام و به لحاظ حقوقی موضوع پیگیری می‌شود.
5- ثبت نام از طریق سامانة اطلاعاتی بنیاد(soraya.bmn.ir) و به شکل الکترونیکی و غیر حضوری صورت می‌پذیرد.
 6- روش اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان در خصوص حمایتها و تسهیلات اعطایی، اطلاعیه‌ها و اخبار منتشر شده از طریق وبگاه‌های بنیاد ملی نخبگان (bmn.ir) و بنیاد نخبگان استان قم (qom.bmn.ir) می‌باشد و این بنیاد مسئولیتی در قبال عدم اطلاع متقاضیان در خصوص نحوه بهره‌مندی از تسهیلات در مهلت زمانی مقرر بر عهده نخواهد داشت.
7- در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام، از نماینده بنیاد نخبگان استان قم در آن دانشگاه  جناب آقای  ... و یا کارشناس این بنیاد (37705800 داخلی 266) پیگیری گردد.

منبع: