728 x 90

دیدار هیئت اعزامی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه

دانشجویان مدیریت رسانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی، پس از ضیافت شام به بحث و گفتگو با سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه پرداختند.
دانشجویان مدیریت رسانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی، پس از ضیافت شام به بحث و گفتگو با سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه پرداختند. روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام

دانشجویان مدیریت رسانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی، پس از ضیافت شام به بحث و گفتگو با سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه پرداختند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در این دیدار که با استقبال گرم سفیر جمهوری اسلامی ایران به صرف ضیافت شام برگزار شد، سیدهادی ساجدی رئیس اداره امور بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) به بیان فعالیت‌ها، راهبردها و دستاوردهای دانشگاه پرداخت. دانشجویان مدیریت رسانه دانشگاه نیز ضمن معرفی خود، به بیان فعالیت‌ها، موضوعات تحقیق و سوابق علمی و فرهنگی خود پرداختند.

کاظم جلالی سفیر ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر دو پایه اساسی بنا شده است گفت: همسایگی و اشتراکات نگرشی 2 محور اساسی ارتباطات این دو کشور است که باعث شده است در سه دهه اخیر به گفتمانی واحد در عرصه بین‌الملل نزدیک شوند. با وجود تفاوت در روش نزدیک‌شدن این دو کشور به گفتمان واحد، در سال‌های اخیر شاهد بهترین و بالاترین سطح روابط ایران و روسیه هستیم. 

جلالی خاطرنشان کرد: فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی موضوع مهمی است که نیاز داریم آن را مطالعه کنیم و با ابعاد آن اشنا شویم چرا که پس از فروپاشی، این کشور به مدت یک دهه به شدت به آمریکا و غرب گرایش پیدا کرد و اکثر مدیران روسیه گرایش غربی پیدا کردند.

وی افزود: پس از 1 دهه از فروپاشی و با به روی کار آمدن پوتین فضای گرایش به غرب کمتر شد و در این دوران جدید، از سال 2000 تا 2008  غرب به عنوان شریک استراتژیک تلقی می‌شد.

جلالی گفت: از  2008 وقتی روسیه با انقلاب مخملی گرجستان مواجه شد، متوجه شد غرب را نمی‌توان به عنوان شریک استراتژیک تلقی کرد و باید موضع ‌گیری جدی‌تری علیه غرب اتخاذ کند. در این جنگ روسیه متوجه شد که فاقد تجهیزات نظامی کاربردی و نیروی نظامی توانمند است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه گفت: پوتین در دوره‌ای قصد داشت تا به ناتو و اتحادیه اروپا ملحق شود اما رفته رفته متوجه شد آن‌ها روی خوشی به روسیه نشان نمی‌دهند. پوتین در دیدار با رهبر جمهوری اسلامی ایران آیت‌الله خامنه‌ای گفت: غرب 2 کشور را به رسمیت می‌شناسد. کشوری که یا نوکر و یا دشمن آمریکا باشد. ایالات متحده آمریکا چیزی به نام دوست و متحد استراتژیک نمی‌شناسند.

جلالی افزود: پوتین در 3 دهه به همان نقطه‌ای رسید که رهبران جمهوری اسلامی در طول این سال‌ها آن را بیان می‌کردند و آن این است که آمریکا قابل اعتماد نیست. این جبهه‌گیری علیه آمریکا باعث شده است تا در سال‌ها‌ی اخیر گفتمان رهبران روسیه به انقلاب اسلامی که 4 دهه قبل آغاز شده است نزدیک شود.

وی در خصوص ابعاد همکاری‌های دو کشور گفت: روسیه هم‌اکنون در ابعاد مختلف فرهنگی، تجاری و سیاسی آمادگی بسیار بالایی برای تعامل با ایران دارد و روس‌ها به لحاظ اقتصادی و صنایع ایران،  توجه ویژه‌ای به جمهوری اسلامی ایران دارند.
جلالی خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایران دچار مشکل خودتحقیری هستیم و بسیاری از توانمندی‌های کشور خود را نادیده می‌گیریم در حالی که کشورهای مختلف از جمله فدراسیون روسیه در ابعاد مختلف صنعت از دستاوردهای ایران به شدت استقبال می کنند و به تولیدات صنایع ایران اعتماد دارند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در پایان به بیان عوامل عدم موفقیت روابط تجاری بین دو کشور پرداخت و گفت: 6 عامل مهم باعث شده است تا روابط تجاری بین این دو کشور در حد قابل قبول نباشد: 1. عدم شناخت ظرفیت‌ها 2. نبود شرایط مناسب ترانزیت کالا بین دو کشور 3. مشکلات گمرکی 4. نقص در فرآیندهای پولی و بانکی 5. عدم حمایت لجستیکی از تبادلات 6. قوانین و قواعد حقوقی داخل ایران که مانع ارتباط اقتصادی و تجاری قوی می‌شود و به نوعی شاهد خودتحریمی هستیم. 

 
 
امتیاز دهی
 
 

فصلنامهعلوم سیاسی فصلنامهتاریخ اسلام فصلنامهآیین حکمت فصلنامهفرهنگ پژوهش
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

دانشگاه باقرالعلوم (عليه السلام)
مجری سایت : شرکت سیگما