برگزاری جلسه دفاعیه رساله دکتری آقای حیدر همتی

عنوان رساله: مؤلفه ها و شاخصه های تمدن ساز در معرفت دینی آیت الله خامنه ای
عنوان رساله: مؤلفه ها و شاخصه های تمدن ساز در معرفت دینی آیت الله خامنه ایروابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام

عنوان رساله: مؤلفه ها و شاخصه های تمدن ساز در معرفت دینی آیت الله خامنه ای

چکیده:
از آن جایی که حيات ديني، وابسته به الگوی تمدني متناسب با اندیشه دینی است  تمدن سازی دینی نیز برآیندی از  معرفت دینی تمدن ساز است . دراین تحقیق معرفت دینی آیت الله خامنه ای متفکر مبارزی که اندیشه وعمل دینی ایشان معطوف به تمدن سازی اسلامی بوده است با هدف کشف و تبیین  شاخصه های تمدن ساز در نظام معرفت دینی مورد بررسی قرارگرفت . ازاین رو چیستی شاخصه های تمدن ساز درنحوه نگرش به دین ، اصول اعتقادی وحکمت عملی (فقه ،اخلاق)  مورد پرسش قرار گرفت . یافته پژوهش : تدین امری وجودی ودین معرفتی نظام مند و جامع برای مدیریت همه ابعاد زندگی انسان است و تحقق واقعی وحقانیت آن در تشکیل نظام اجتماعی و اجرای عدالت با اراده جمعی است . روش های معرفتی ( عقلانی ، شهودی ، علمی) با معرفت وحیانی هماهنگ است و منابع معرفت دینی نیزمتنوع است . عینیت گرایی وتوجه به امتداد سیاسی واجتماعی اصل اعتقادی توحید و ضرورت آبادانی توامان دنیا وآخرت . مجموعه ای منسجم ،قانونمند وهدفدار بودن جهان وخلیفه الهی بودن انسان برای آبادانی و مدیریت دنیا . هم چنین  مظهر اقتدار الهی بودن انبیاء ورسالت ایجاد نظام اجتماعی  . پدیده سیاسی واجتماعی بودن امامت . تکلیف تمدن سازی در دوره غیبت معصوم . تاکید بر جنبه عینی و عملی دین و رویکرد نظام سازواجتماعی به فقه واخلاق برخی از شاخصه های بر آمده از معرفت دینی آیت الله خامنه ای است . روش تحقیق توصیفی وتحلیلی بوده وروش گردآوری اسنادی و کتابخانه¬ای از مجموعه کتب و سخنرانی های ایشان  است.از مجموعه معرفت دینی ایشان امکان انبعاث و انتاج نظام معرفت دینی با شاخصه تمدن ساز وجود دارد . معرفتی که دین را در قلب ومرکز تمدن قرار داده است و راهبردهای عملی درجهت ایجاد نظام های تمدنی برپایه دین وبا هدف تحقق عبودیت الهی در ساختارهای تمدنی  ارایه نموده است .پیشنهاد می گردد نظام آموزشی معارف دینی متناسب با این رویکرد  آموزش داده شود. .

کلمات کلیدی: آیت الله خامنه ای-  معرفت دینی تمدن ساز - اصول اعتقادی تمدن ساز – حکمت عملی تمدن ساز
.