رئیس اداره امور بینالملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) با حضور در همایش بینالمللی «زیست دینی در عصر پلتفرمهای جهانی»، به تشریح اصلیترین راهبرد جامعه مجازی پرداخت.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، سید هادی ساجدی رئیس اداره امور بینالملل دانشگاه باقرالعلوم(ع)، با حضور در همایش بینالمللی «زیست دینی در عصر پلتفرمهای جهانی» ابراز داشت: مهمترین راهبرد موثر جهت حضور در فضای مجازی مبتنی بر جامعه شبکهای، تقویت هویت دینی جهت محافظت از نسل جوان و غنیسازی فرهنگ اسلامی ایرانی است.
رئیس اداره امور بینالملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به مقدمه آیتالله جوادی بر کتاب مفاتیحالحیات گفت: تمدن جامعه اسلامی در آیینه تدیّن انسانها ظهور پیدا میکند و ظهور این تدیّن در گرو استقرار سفر چهارم از اسفار اربعه سالکان الهی است. چهارمین میدان سفر از خلق به سوی خلق با حق است یعنی محوریت اصلی در چنین جامعهای با حق مداری و حق محوری است. حق محوری در تدبیر نظام اجتماعی نیز با سه عنصر مهم جهاندانی، جهانداری و جهانآرایی سامان میپذیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه با استناد به نظریه کاستلز در شکلگیری جامعه شبکهای تاکید کرد: جهان در عصر ارتباطات شبکهای، متفاوت از جهان صنعتی و جهان کشاورزی است لذا برای شناخت این جهان و همچنین مدیریت و آراستن آن باید چنین جهان جدیدی را مبتنی بر عناصر و مولفههای اختصاصی خود شناخت. شاید بتوان ادعا کرد مهمترین مولفه جهان چهارم، شبکهای بودن و تحقق هویت در عنصر ارتباطات اجتماعی و مجازی میباشد.
ساجدی قویترین و موثرترین راهبرد حفظ و حمایت از فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه مجازی را تقویت هویت کنشگران و جوانان دانست و خاطرنشان کرد: هویت کارکردی درونی دارد و نه جبر بیرونی، بدین معنا که در وجود هر انسانی فعال بوده و او را به سمت کنشگری هدفمند و درست هدایت میکند.